İnsanı sadece farkında olmak bile o kadar
çok şeyi değiştirir ki .Gel gelelim ki farkında olmak kolay değildir
öyle.Sanıldığından daha zordur.Herşey tarifteki ölçüleri ne kadar iyi
tutturduğunuza bağlıdır,birde elinizdeki lezzet,içinizdeki sevgiye..
Farkında olmak için önce tarifi iyice
oturtmak lazım beynimizde neyi, nasıl, ne sırayla ve ne ölçüde yapıcaz.Bunu
sağlamak dinlemekten geçer.Dinlemek samimiyetten,güven vermekten geçer.Çünkü
anlatmak,paylaşmak güvenden geçer.Bir trenin vagonlarını hareket halinde nasıl
ayıramazsanız bunlarıda birbirinden ayıramazsınız.Velev ki kalkıştınız
kazalara,hatalara hazırlıklı olunuz.
Dinlemek daha mutfağa girmemişsiniz bile
demektir.Empati kurmalı , o insanı can kulağıyla içtenlikle dinledikten sonra
durup bi saniye siz yaşamalısınız onu kısacık sürede o olmalısınız
benliğinizden çıkıp,acısını hüznünü mutluluğunu umudunu...yaşamalısınız
herşeyiyle.
İşte tamam mutfak önlüğünüzü taktınız
bile.Şimdi malzemeleri hazırlamalısınız.
Ben olsam demelisiniz ben olsam .. Karşınızdakinin
yaşadıklarına saygı duymalı ve onu anlamaya çalışmalısınız.
Malzemeleri koydunuz en güzelinden bir
kaba.Başlayın.Çırpın!
Fırına sürdünüz o güzelim emek verdiğiniz
kekinizi.Bir çıkardınız kabarmamış.Ama bilmemne hanımın yaptığı böyle olmamıştı
aaa yazık emeklerinize.Böyle mi acaba?Sizce karşınızdakini gerçekten
anlayabilmek mümkün mü acaba?Tam olarak o olamazsınız ki,onun
gördüklerini,yaşadıklarını yaşayamazsınız ki,anlamaya çalışırsınızda
anlayamazsınız ki,kekide öylesine kabartamazsınız ki..
Üzülmeyin canım.Kek kektir.Tat aynı
görünüş farklı.Dert değil.Siz her şeyi tarifine uygun yaptınız.Bu yüzden tebrik
ederim.Her şeyden önce her insanın kendi içinde bir takım sıkıntıları,yıkımları
olduğunun farkına vardınız,sonra
dinlediniz.Dinlemek ki ne hoş
meziyet çağımızda.Anlamaya çalıştınız
az biraz olsun çabaladınız,gördük,çırptınız.Ve saygı duydunuz keki kabartamadınız ama o tarife saygı duydunuz.Ellerinize
sağlık,gönlümüzün aşçısı oldunuz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder